Betrouwbare service

Winterbanden

Van banden repareren tot balanceren; Met onze brede kennis bieden wij u de meest uitgebreide bandenservices.

Het is een wijd verbreid misverstand dat winterbanden alleen tot hun recht komen in de sneeuw. Door hun diepere en grovere profiel zijn winterbanden ook uitermate geschikt voor de vaak natte perioden in de herfst en de winter. Want al bij tempraturen vanaf 7 graden Celsius presteren winterbanden duidelijk beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber van de winterband, ook wel ”compound” genoemd, zorgt bij lagere tempraturen voor zowel meer grip als meer comfort.

Het weer in de herfst en de winter brengt veel risico’s op de weg met zich mee. Regen, ijzel, bladeren, hagel en sneeuw kunnen onveilige situaties veroorzaken. Met winteranden houdt u grip op de weg. Door hun speciale samenstelling zorgen zij bij koude, natte en gladde omstandigheden voor optimale veiligheid.

Winterbanden dure grap?

Winterbanden kosten geld, maar u spaart hiermee uw zomerbanden.Beide seizoensbanden slijten minder snel als ze bij de juiste omstandigheden worden gebruikt. Ze gaan dus langer mee. Bovendien rijdt u een stuk veiliger en zuiniger.

Banden wissel, is dat wel nodig?

Slijtage aan banden kan gevaarlijke situaties opleveren op de weg. Tijdens onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan sneller wegglijden van de voorkant. Door minder versleten banden op de achteras te monteren, heeft u een betere wegligging.

Wanneer vervangen?

Als de profieldiepte van uw band(en) minder dan 1,6 millimeter is, moeten de banden vervangen worden. Dat is de wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen.

Stel je voor dat je auto weer als nieuw aanvoelt

Vragen? Bel ons 0413-751551

Dag
bestuurder,

Onderhoud of reparatie?

Vul onderstaand formulier in wij bellen u zsm terug om een afspraak in te plannen.